Császármorzsa II

6 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 4 tojás sárgája
  • 6 evőkanál porcukor
  • 10 dkg vaj
  • citromhéj
  • 20 dkg búzadara
  • 10 dkg liszt
  • 1 liter tej
  • 4 tojás fehérje
  • olaj a tepsi kikenéséhez
  • 10 dkg mazsola

Elkészítés

A tojássárgákat összekeverjük a porcukorral és a vajjal, a citromhéjjal, a búzadarával, a liszttel és a tejjel. Állni hagyjuk egy órát, hogy a búzadara megduzzadjon. 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszába keverjük. A kiolajozott tepsibe öntjük a tésztatömeget és miután rózsaszínűre pirult, feldaraboljuk, majd visszatesszük még negyed órára a sütőbe. Végül hozzákeverjük a mazsolát is, és fahéjas cukorral tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.