Császármorzsa II
6 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 4 tojás sárgája
- 6 evőkanál porcukor
- 10 dkg vaj
- citromhéj
- 20 dkg búzadara
- 10 dkg liszt
- 1 liter tej
- 4 tojás fehérje
- olaj a tepsi kikenéséhez
- 10 dkg mazsola
Elkészítés
A tojássárgákat összekeverjük a porcukorral és a vajjal, a citromhéjjal, a búzadarával, a liszttel és a tejjel. Állni hagyjuk egy órát, hogy a búzadara megduzzadjon. 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszába keverjük. A kiolajozott tepsibe öntjük a tésztatömeget és miután rózsaszínűre pirult, feldaraboljuk, majd visszatesszük még negyed órára a sütőbe. Végül hozzákeverjük a mazsolát is, és fahéjas cukorral tálaljuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.